Tuinvogels - Janke-creatief

Ga naar de inhoud
COLLECTIE 1
Tuinvogels collage
Mussen
De huismus eet voornamelijk zaden en insecten en broedt van eind maart tot in augustus. De huismus heeft 2 tot 3 legsels per broedseizoen met elk 4-6 eieren. Het nest wordt vooral gemaakt onder dakpannen zoals al 33 jaar bij onze achterburen. Als de jongen uitvliegen, worden ze daarna nog 1-2 weken gevoerd door de ouders. Heel wat mussen (honderden) zijn grootgebracht met het voer uit onze containertjes in de tuin. Schattig om te zien, ik heb er een paar schilderijen van gemaakt.
Mussentak
MUSSENTAK (2015). McMUS, onze van een grote kunststof buis gemaakte voerplaats) Acryl op canvas 40x60 cm. VERKOCHT.
Meer tuinvogels
De enorme klimopheg en onze grote esdoorn, de enige grote boom in ons ‘blok’ en het feit dat we het hele jaar voeren (met tuinvogelvoer) helpen mee veel vogels in de tuin te krijgen. Tuinvogels stellen prijs op een rommelige omgeving en die vinden ze dan ook in onze patiotuin. Ik heb er veel 'vastgelegd' op doek. Zo krijgen we naast de ‘populaire’ tuinvogels wel de ekster en een incidentele halsbandparkiet te zien, maar het groepje putters (distelvinken) die 50 meter verder in het polderbos zigzaggen komen weer niet dichterbij.
Roodborstje met jong
ROODBORSTJE MET JONG (12-2016). Acryl op doek 20x30 cm. € 85,-
veren-collage
Veren
Net als bij vogels staan veren voor vrijheid. ... In vele culturen over de gehele wereld komt de symbolische of gedachte magische waarde van de veer voor. Veren symboliseren in de Indiaanse cultuur ook vaak kracht. Ze worden verwerkt in haardracht en kleding, in dreamcatchers, om te reinigen, enzovoort. Ik vind ze in ons bos en soms krijg ik ze van mensen met kippen. Leuk om mee te werken. Het gekleurde (getekende) verenobject hieronder rechts is gebruikt als achtergrond van mijn website.
Veren 017
Tekening “VEREN” op met waterverf bespoten ondergrond (08-2018).
Diverse technieken + pen. 21x28 cm. € 17,50.
2021-07-16-Veren
VERENPRINT (07-2021) op papier 25x33 cm. Veren ingekleurd met Castell en Micronpennen. VERKOCHT.
Janke-creatief.nl
Mijn verbeelding in kleur
versie 18.5 - 10 maart 2024
© 2008 - 2024 GD projecten
info@janke-creatief.nl   

Terug naar de inhoud