Meer vogels - Janke-creatief

Ga naar de inhoud
COLLECTIE 1
Meer vogels - collage
Meer vogels
Er bestaan zo’n tienduizend wetenschappelijk beschreven nog levende soorten, in 2284 geslachten, 232 families en 40 orden, die allemaal twee zeer kenmerkende eigenschappen gemeen hebben: ze hebben vleugels en veren. Vogels hebben zeer uiteenlopende leefgebieden: van oceanen tot woestijnen en van tropische regenwouden tot het poolgebied. Ook in vorm en grootte zijn vogels zeer verschillend. De struisvogel is groot en kan niet vliegen; de kolibrie is klein en is een zeer behendige vlieger. Je zult begrijpen dat ik ze nog niet allemaal heb kunnen schilderen. Hier zie je er enkele.
Duiven- Nog steeds verliefd.
"NOG STEEDS VERLIEFD" (2019-07). Golden open acryl op canvas doek 40x50 cm. € 250,-
Duiven - Bruidspaartje
BRUIDSPAAR (08-2017). Golden open acryl op canvas doek 60x80 cm. € 595,-.
Prooivogels
Prooivogels, ook vaak roofvogels genoemd, zijn meestal vleesetende vogels die op een prooi jagen. Dat doen ze op de grond, in de lucht of in het water. Ze hebben klauwen met scherpe nagels met drie tenen vooruit en één teen achteruit, en een grote kromme snavel. De meeste prooivogels jagen overdag. Maar er zijn ook nachtprooivogels: de uilen. Die heb ik nog niet geschilderd. De ekster is een echte een echte rover (niet van alles wat blinkt, dat is een fabeltje). De ijsvogel is de kleinste van de vogels die ik geschilderd heb.
IJsvogels
IJSVOGELS. Acryl op doek. Privécollectie.
Mixed media
In het Nederlands: "Gemengde technieken". Anno 2022 doe ik niet anders meer. Waar vroeger het acryl en golden open de basis vormden voor elk schilderij, hanteer ik nu een veeleid aan technieken en materialen (weliswaar meestal papier) voor mijn werken. Mixed media is een vorm waarbij alles mag en alles kan. Heel anders dan min of meer naturel schilderen. De objecten worden hierbij abstracter en gelaagder, waarbij ik moet oppassen dat ik de vorm niet helemaal kwijtraak. In ieder hoofstuk van de website kom je ze tegen. Collages van vele lagen geprint papier of soms gewoon krantenknipsels of  bladen uit een oud muziekboek (van de Kringloop). Mijn collages worden opgebouwd door het laag over laag plakken  van gestanste, geknipte of gescheurde vormen vloeipapier op een ondergrond. Dat kan zijn acryl papier, canvas doek of board met afmetingen van 10 x 10 cm tot 80 x 100 cm. Bij mijn mixed media gebruik ik naast allerlei verschillende materialen en technieken verschillende ondergronden door elkaar. Zoals kant, stof, papier, karton, decoraties en deze bewerk ik met bijvoorbeeld acryl. Ik ben nergens aan gebonden en kan ik m’n creativiteit de vrije loop laten gaan!  Het is een leuke creatieve vorm, waarin vele technieken elkaar ontmoeten. Het is letterlijk een mix van allerlei materialen en media. Uitdagend en tijdrovend om te doen. Maar zeer bevredigend. Ik geniet er van.
Winter op het water
WINTER OP HET WATER. 40x50 cm, incl. lijst. Collage gemaakt met stukjes zelf ge-gelliprint papier. € 145,00
Janke-creatief.nl
Mijn verbeelding in kleur
versie 18.5 - 10 maart 2024
© 2008 - 2024 GD projecten
info@janke-creatief.nl   

Terug naar de inhoud