Exposities - Janke-creatief

Ga naar de inhoud
INFORMATIE
Expositie collage
Exposities
Waarom ik exposeer? Om mijn werk met anderen te delen. Te laten zien wat ik doe, en soms vertel ik er op een 'vernissage' bij hoe ik het doe. Niet direct om mijn werk te verkopen, hoewel dat natuurlijk mooi meegenomen is. Een schilderhobby is meer dan een kwast en een tubetje verf plus een stuk papier of doek. Iedere hobby kost geld en dat mag ook, maar vlak niet uit wat de baten van mijn creativiteit zijn. Wat ik er voor terug krijg is onbetaalbaar.....
Waar exposeer ik? In bibliotheken, cultuurhuizen en dergelijke. En soms in een Galerie. Realistisch werk is geschikt voor verpleeghuizen, vooral omdat dat voor de bewoners daar zeer herkenbaar is en vaak een gesprek op gang brengt. Abstacter werk vraagt weer een ander publiek.
Kost exposeren geld? Wat mij betreft niet. Ik betaal er niet voor en de galerie of bibliotheek hoeft mij  ook niet te betalen. Wel is het gebruik een van te voren afgesproken percentage van het bedrag van de verkochte werken af te staan voor de bemiddeling en de geboden expositieruimte.
Recent
Momenteel heb ik geen geen grote exposities. Het meeste werk staat bij ons in depot of hangt aan de muren.
Enkele werken zijn te zien in het kantoor van de Bibliotheek Krimpenerwaard te Lekkerkerk (zowel aan de muur als in de vitrines) en in het kantoor van Welzijn Krimpenerwaard (eveneens gevestigd in de bibliotheek) te Lekkerkerk.
Vanaf december 2023 is er weer ruimte en tijd om te exposeren. Indien u daarvoor belangstelling heeft kunt u contact met mij opnemen.
De Tuyter 2023
"Een creatieve reis" noemde ik deze expositie. Van realistisch, figuratief schilderwerk tot collages van op de gelatine plaat geprint papier (zoals rijstpapier, papier uit India, Japan, etc). Van Natuurgetrouw naar veel losser. Met nog steeds kippen centraal. Het was een mooie expositie, met veel aanloop. En tevens werk verkocht.
2022-05- poster bieb Lekkerkerk
Eindelijk mocht het weer in 2022: Een EXPOSITIE. Drie zomermaanden in de bibliotheek Krimpenerwaard te Lekkerkerk. Het deed me goed dat ik, na meer dan 2 jaar min of meer geisoleerd in mijn huis-atelier te werken, kon laten zien wat ik allemaal in die tijd gemaakt heb. Inmiddels is er al weer een andere expositie in de bibliotheek en ben "ik" elders te zien.
2020/ 2021
In verpleeghuis Salem te Ridderkerk exposeerde ik van 7 september 2020 tot 25 mei 2021 (veel langer dan gepland vanwege de corona lockdown) op de begane grond ongeveer 30 van mijn werken. Vanwege de coronamaatregelen zullen niet veel bezoekers de expositie hebben gezien. Die maatregelen spelen ook mee bij het bezoekersaantal in de TUYTER, namelijk tot 5 juni jl. nul (0).  Op 5 juni mocht het weer open en was de tentoonstelling zeker 4 weken te zien.
Raamexpositie Crimpenhof
Van 14 december tot 24 januari 2023 hing en klein deel van mijn werk als RAAM EXPOSTIE in Winkelcentrum Krimpenhof te Krimpen aan den IJssel.
Corona
Crimpenhof (2)
2023-11-01- Vitrines Lkk
Vitrines bibliotheek Lekkerkerk
Van 1 november tot 31 januari 2024 exposeer ik "klein werk" in de vitrines van de Bibliotheek Krimpenerwaard, vestiging Lekkerkerk.
Janke-creatief.nl
Mijn verbeelding in kleur
versie 18.5 - 10 maart 2024
© 2008 - 2024 GD projecten
info@janke-creatief.nl   

Terug naar de inhoud