Exposities - Janke-creatief

Ga naar de inhoud
INFORMATIE
Exposities
Waarom ik exposeer? Om mijn werk met anderen te delen. Te laten zien wat ik doe, en soms vertel ik er op een 'vernissage' bij hoe ik het doe. Niet direct om mijn werk te verkopen, hoewel dat natuurlijk mooi meegenomen is. Een schilderhobby is meer dan een kwast en een tubetje verf plus een stuk papier of doek. Iedere hobby kost geld en dat mag ook, maar vlak niet uit wat de kosten van mijn creativiteit zijn. Wat ik er voor terug krijg is onbetaalbaar.....
Waar exposeer ik? In bibliotheken, cultuurhuizen en dergelijke. En soms in een Galerie. Realistisch werk is geschikt voor verpleeghuizen, vooral omdat dat voor de bewoners daar zeer herkenbaar is en vaak een gesprek op gang brengt. Abstacter werk vraagt weer een ander publiek.
Kost exposeren geld? Wat mij betreft niet. Ik betaal er niet voor en de galerie of bibliotheek hoeft mij  ook niet te betalen. Wel is het gebruik een van te voren afgesproken percentage van het bedrag van de verkochte werken af te staan voor de bemiddeling en de geboden expositieruimte.
2020/ 2021
In verpleeghuis Salem te Ridderkerk exposeer ik van 7 september 2020 tot eind mei 2021 (wat langer dan gepland vanwege de Corona lockdown) op de begane grond ongeveer 30 van mijn werken.
De achtergrond daarvan? Ik doe dit nu voor de 4e keer en iedere keer is het een ervaring dat de bewoners mijn werk waarderen en de geschilderde of geprinte voorstellingen herkennen. De bezoekers kunnen desgewenst het werk kopen. Mijn recente werk, de meer moderne prints, hangt daar niet.

Op 12 en 13 september 2020 (Open Monumentendag) deed ik mee aan Kunst-Kijken onder auspiciën van de Krimpener Kunstwaard waar ik lid van ben. Ik kreeg 21 bezoekers, waarvan het merendeel op de zaterdag. En heb ook werk en vooral kaarten verkocht. Het belangrijkste vond ik dat ook mijn buurt weet welke creativiteit er achter de muren van onze woning en werkplaats wordt omgezet in schilderijen, collages, prints  en kaarten.


Salem 2020
Met mijn AFRICAN WOMEN (50x70 cm) exposeer ik, samen met werk van andere kunstenaars, in Ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel van 9 december 2020 tot 1 mei 2021 (wat langer dan gepland vanwege de Corona lockdown).
Affiche De Tuyter
African Women (50x70 cm)
Terug naar de inhoud