Exposities - Janke-creatief

Ga naar de inhoud
INFORMATIE
Expositie collage
Exposities
Waarom ik exposeer? Om mijn werk met anderen te delen. Te laten zien wat ik doe, en soms vertel ik er op een 'vernissage' bij hoe ik het doe. Niet direct om mijn werk te verkopen, hoewel dat natuurlijk mooi meegenomen is. Een schilderhobby is meer dan een kwast en een tubetje verf plus een stuk papier of doek. Iedere hobby kost geld en dat mag ook, maar vlak niet uit wat de kosten van mijn creativiteit zijn. Wat ik er voor terug krijg is onbetaalbaar.....
Waar exposeer ik? In bibliotheken, cultuurhuizen en dergelijke. En soms in een Galerie. Realistisch werk is geschikt voor verpleeghuizen, vooral omdat dat voor de bewoners daar zeer herkenbaar is en vaak een gesprek op gang brengt. Abstacter werk vraagt weer een ander publiek.
Kost exposeren geld? Wat mij betreft niet. Ik betaal er niet voor en de galerie of bibliotheek hoeft mij  ook niet te betalen. Wel is het gebruik een van te voren afgesproken percentage van het bedrag van de verkochte werken af te staan voor de bemiddeling en de geboden expositieruimte.
Corona
2020/ 2021
In verpleeghuis Salem te Ridderkerk exposeerde ik van 7 september 2020 tot 25 mei 2021 (veel langer dan gepland vanwege de corona lockdown) op de begane grond ongeveer 30 van mijn werken. Vanwege de coronamaatregelen zullen niet veel bezoekers de expositie hebben gezien. Die maatregelen spelen ook mee bij het bezoekersaantal in de TUYTER, namelijk tot 5 juni jl. nul (0).  Op 5 juni mocht het weer open en was de tentoonstelling zeker 4 weken te zien.
2022-05- poster bieb Lekkerkerk
Eindelijk mocht het weer: Een EXPOSITIE. Drie zomermaanden in de bibliotheek Krimpenerwaard te Lekkerkerk. Het doet me goed dat ik, na meer dan 2 jaar min of meer geisoleerd in mijn huis-atelier te werken, kon laten zien wat ik allemaal in die tijd gemaakt heb. De maanden vliegen voorbij. Inmiddels is er weer een andere expositie in zicht.
African Women (50x70 cm)
Met mijn AFRICAN WOMEN (50x70 cm) exposeerde ik, met andere kunstenaars, in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel van 9 december 2020 tot eind juni 2021. Vanwege de Corona lockdown zijn er het grootste deel van de periode geen bezoekers geweest.
Janke-creatief.nl
Mijn verbeelding in kleur
versie 16.8 - 05 september 2022
© 2008-2022 GD projecten
info@janke-creatief.nl   

Terug naar de inhoud