Op de boerderij - Janke-creatief

Ga naar de inhoud
COLLECTIE 2
Op de boerderij - collage
Op de boerderij
Vroeger waren de meeste boerenbedrijven kleine gemengde bedrijven. Boeren hadden wat koeien, een paar varkens en kippen. En op het land (omheind door hagen en houtwallen) verbouwden ze verschillende gewassen. En natuurlijk was er de "bongerd", de boomgaard. Ze deden dus aan landbouw en aan veeteelt. De opbrengst van de noeste arbeid werd niet alleen verkocht op de markt, maar was ook voedsel voor de boerenfamilie en de dieren. Het werk op de boerderij was zwaar. Er waren nog niet zoveel machines als nu. Veel werk werd met de hand gedaan. Zoals het melken bijvoorbeeld. De boeren hadden het niet makkelijk, nu ook niet trouwens met al die stikstofproblematiek. Aan dat type denk ik in deze rubriek “Op de boerderij”. Te romantisch? Waarom? Als ik schilder creëer ik gewoon mijn eigen wereld……
Twee koeien
TWEE KOEIEN. Tweeluik geschilderd met acryl op 3D canvas 60x60 cm. Privécollectie. Deze zijn geportretteerd zonder die vreselijke oormerken!
Koeien in de wei
WAT KOM JE DOEN? Aquarel op papier 40x50 cm. Inclusief aluminium lijst € 195,-
Bacon Choir
BACON CHOIR (2013). Een koor van varkens met als dirigent Haantje de Voorste. Acryl op doek 70x100 cm. € 750,- Mijn inzending voor de La Lecq Prijs 2013. Door de bezoekers als het op 1 na beste werk beoordeeld, het werd 2e in de competitie voor de Publieksprijs 2013!
Hier zie je wat van de oogst uit de bongerd, de cavia van de boerendochter en de hobby van de boerenzoon: Racka schapen.
Janke-creatief.nl
Mijn verbeelding in kleur
versie 18.4 - 27 december 2023
© 2008 - 2023 GD projecten
info@janke-creatief.nl   

Terug naar de inhoud