Intro - janke-creatief

Janke-Creatief
Mijn verbeelding
Ga naar de inhoud

Intro

Mixed Media
Mixed Media (Nederlands: gemengde techniek) is een begrip uit de beeldende kunsten, dat refereert aan een kunstobject  bestaande uit meer dan één kunstmedium. Het is letterlijk een mix van allerlei media, maar niet per sé een collage; veeleer een schilderkunstige techniek.
Ook is er een digitale variant van mixed media, hierbij worden componenten van foto's met behulp van de computer bij elkaar gebracht. Daar ben ik nog niet mee bezig.

Bij het creëren van een object/ doek, behorende tot de gemengde techniek, is het belangrijk de juiste materialen en de juiste procedures te kiezen. Er moet voldoende droogtijd in acht genomen worden tussen het aanbrengen van de lagen van het werk om tot een stevig en coherent geheel te komen. Olieverf is voor dit soortwerk niet geschikt, moet veel te lang drogen. Je kunt daarom beter met acryl als ondergrond werken.

Het is leuk. Ik leer allerlei nieuwe technieken. Ben met kruipolie bezig (die we normaal voor piepende scharnieren gebruiken), werk met een crème brulee brandertje, mix allerlei gietverf en ben lekker aan het 'klooien' en gieten. Of stempelen, of collages maken van allerlei behang en pak- en krantenpapier. The sky is de limit, je fantasie reikt voorbij de horizon.
Mixed media
Terug naar de inhoud