Divers werk - Janke-creatief

Ga naar de inhoud
Collectie 2
Divers werk - collage
My African Roots
Ik heb een groot deel van mijn jeugd doorgebracht in Liberia, West Afrika. Mijn broer is er geboren. Het zijn belevenissen en beelden die je nooit loslaten. Hier iets mee doen, dit uitbeelden, spookte al enige tijd door mijn hoofd, maar kreeg steeds geen “handen en voeten”. Tot het moment dat ik een soort tafelkleedje, dat ik een keer geknipt had, ging bijknippen omdat het me niet beviel. Ineens werd het een Afrikaans masker, althans voor mij. Gek hoe dat kan gaan, het toeval (een tafelkleedje...) speelt daarbij een rol. Of is het geen toeval......? Toen gingen mijn gedachten los en ben ik vanaf dat moment bezig alles wat er in mijn hoofd aan herinneringen ligt opgeslagen over mijn jeugd in Afrika in kunstwerkjes om te zetten.
Dat blijft voorlopig steeds terugkomen, dat wordt een hele serie. Dat voel ik nu al.........
Giraffes in tegenlicht
Mijn Afrika
Vissen
Wat heb ik met vissen? Eigenlijk niks. Maar op de een of andere manier ontstaan ze als ik met mixed media bezig ben. En het resultaat bevalt me dan wel. Wat voor soort vissen het zijn? Ik heb werkelijk geen idee. Hier zie je wat schilderijen, maar ik heb ook talloze kaarten met vissen als onderwerp.
Mensfiguren
Zijn het mensfiguren of silhouetten? 't Is maar hoe je het defineert.
Ik maak mensfiguren als silhouet. Zonder details, waarbij ik verder alles overlaat aan de verbeelding van de toe- en aanschouwer.
Divers werk/ Studieobjecten
Als je alle werk in rubrieken hebt ondergebracht blijft er altijd wat over dat je wel wilt laten zien, maar zich niet in één specifieke rubriek laat vatten, of het zou deze moeten zijn.
Ik heb hier ook wat studieobjecten ondergebracht. Niet alle, het merendeel heb ik weer overgeschilderd of opgesneden voor mijn mixed media werk.
Janke-creatief.nl
Mijn verbeelding in kleur
versie 14.6 - 22 oktober  2020
© 2008-2020 GD projecten
info@janke-creatief.nl   

Terug naar de inhoud