Kaarten productie

Ga naar de inhoud

Kaarten productie

Janke-creatief
Gepubliceerd door Janke in Kaarten · 22 oktober 2020
Kaarten van Janke
Dit jaar, vooral tijdens de lockdown, heb ik veel kaarten gemaakt, allemaal uniek, er zijn er geen twee gelijk, allemaal kleine kunstwerkjes dus.  Ze zijn er in verschillende formaten, allemaal inclusief envelop. Ik vind het heerlijk om met dat kleine werk bezig te zijn. Maak soms heel veel achtergronden en dan ineens zie ik er wat in en wordt het een kaart, soms met een collage, soms met een stempel of nog een laag erover geprint. Ook dat kan weer van alles worden van mens tot kikker, van vis tot koe en alles er tussenin. Meestal maak ik dan b.v een aantal koeien, allemaal anders en ga dan weer iets anders maken. Soms zijn de kleuren die bij het printen ontstaan zo mooi dat ik het bij het abstracte werk laat. Kortom er is van alles. Soms gebruik ik het maken van kaarten om weer een nieuwe techniek of toepassing uit te proberen. Ik ben sinds kort bezig met de techniek “spelen met alcohol inkt”. Hier onder zie je een probeersel. Wat het uiteindelijk gaat worden weet ik nu nog niet.

De kleine kaarten zijn mooi om te versturen; voor elke gelegenheid is er wel iets te vinden. De grotere kun je uiteraard ook versturen, maar ze zijn ook erg leuk om in kleine lijstjes in te lijsten. De opdracht voor november en december die ik aan mezelf gesteld heb is om kerstkaarten te maken, in ieder geval voor vrienden en bekenden, maar ook voor anderen. Leuk vooruitzicht nu we weer een nieuwe lockdown indrijven. Ik vermaak me wel. Met die kaarten dan,  de lockdown is minder……….


Dit is een van de eerste echte ‘alcohol inkt’ uitwerkingen met cirkels. Ik ben gek op het maken van cirkels. Tsja. De variaties met deze techniek zijn eindeloos.


Deze kaart is met ‘gewone’ gelli-print techniek gemaakt. Het stempel van de palmbomen heb ik zelf gemaakt van uit foam gestanste bomen.


Janke-creatief.nl
Mijn verbeelding in kleur
versie 18.5 - 10 maart 2024
© 2008 - 2024 GD projecten
info@janke-creatief.nl   

Terug naar de inhoud