Kaarten

Ga naar de inhoud

Kaarten

Janke-creatief
Gepubliceerd door Janke in Kaarten · 23 augustus 2019
  

Kaarten maken vind ik ontzettend leuk werk. Steeds als ik met gelli-printen bezig ben komen er min of meer als bijvangst leuke ondergronden voor kaarten tevoorschijn. Die leg ik op een stapel en als ik tijd heb bekijk ik bij welke ondergrond ik voor welke kaart inspiratie krijg. Het onderwerp varieert van kippen (uiteraard, wie mijn werk kent), vogels, vissen, varkens, spaarvarkens (de hobby van Gert) oude auto’s, bloemen en verzin het maar.  
Wat ook lekker spannend en vooral ontspannend is, is droedelen. Uitgaan van één figuur op een print en daarmee steeds verder werken.  Die als het ware door ontwikkelen. Bij het maken van kaarten  experimenteer ik ook vaak met technieken om ze later in mijn grotere werken toe te kunnen passen. Hierboven zie je de droedel “pauwenveren”. Gemaakt van een gelli-print met vele lagen die ik al maanden had liggen. Nu opgepakt en gewoon maar ergens begonnen. Eerst met een gouden balpen (met goudkleurige inkt….) en daarna alles met kleuren geaccentueerd. Het resultaat was de ‘pauwenveren’, ben er best blij mee.
Ik ben momenteel met twee grotere collages bezig. Eén staat nog in voorstadium op een ezel, met de andere ben ik al wat verder. Die heeft als onderwerp kippen. En is/ wordt een collage op en doek van 40x50 cm. De eerste laag ge-gelli-print papier zit er nu op en de contouren van bloemen en kippen heb ik met houtskool aangegeven. Nu verder…..

Janke-creatief.nl
Mijn verbeelding in kleur
versie 18.5 - 10 maart 2024
© 2008 - 2024 GD projecten
info@janke-creatief.nl   

Terug naar de inhoud