Experimenteren

Ga naar de inhoud

Experimenteren

Janke-creatief
Gepubliceerd door Janke in Werkwijze · 1 februari 2020
Experimenteren met nieuwe materialen en technieken.

Alcohol inkt: Deze inkt heeft hele mooie kleuren en op yupo (dit is een soort plastic papier) werkt het mooi. Je moet wel goed ventileren om geen hoofdpijn te krijgen want verdunnen doe je met vrijwel pure alcohol. Het origineel is best fel van kleur maar op de computer kun je er weer allerlei variaties mee maken en uitprinten. Dit ga ik dan weer in collages gebruiken.

    

Acryl inkt (dit is heel vloeibare acryl verf): Je kunt het met pennen verwerken maar ook op de gelliplaat. Grappig is dat de gelliplaat de verf hier en daar afstoot, zo krijg je heel aardige achtergronden voor verdere verwerking. Als ik met zoiets bezig ben is het moeilijk stoppen.

 

Printen( monoprint): Printen met behulp van mijn gel(gelli)platen blijf me fascineren. Er zijn nooit twee afdrukken hetzelfde, hoe je er ook je best voor doet. Vaak ben ik bezig met het maken van kleuren en ontwerpen voor collages, maar ook prints maken in vele lagen is een heerlijke uitdaging. Van gedeelten van al dit werk maak ik ook weer gebruik bij het maken van mijn kaarten. Kortom al mijn gemaakte materiaal komt altijd wel weer ergens van pas.


  Janke-creatief.nl
Mijn verbeelding in kleur
versie 18.5 - 10 maart 2024
© 2008 - 2024 GD projecten
info@janke-creatief.nl   

Terug naar de inhoud