Creatief blog - Janke-creatief

Ga naar de inhoud

De hete zomer van 2018

Janke-creatief
Gepubliceerd door Janke in Productie · 1 september 2018
 Ondanks de hete zomer toch wel bezig geweest. Heel vaak met gecombineerde technieken.
Zo is acryl gieten een leuke techniek, maar voor mij meer om achtergronden te maken dan als zelfstandig kunstwerk. In de laatste weken was dat vrijwel onmogelijk, omdat de verf zo snel opdroogde. Volledig abstract is nu eenmaal niet zo mijn ding. Het gietsel met het zeepaardje is er een voorbeeld van. Of de zonnebloem.

Sinds ik meer dan een jaar geleden mijn eerste ‘gelliplate’ kreeg ben ik aan die techniek eigenlijk verslaafd geraakt. Je kunt er zo veel mee doen. Intussen gebruik ik de techniek ook om b.v. kaarten te maken. Daarbij veel weer gecombineerd met tekenen, bewerken met stencil technieken of stencils terwijl ik aan het printen ben. Wat ik ook ontzettend gaaf vind om te doen is het printen van
natuurlijke materialen. Veren die ik in onze omgeving vind, bladeren of takjes van bomen of bloemen, die uiteraard ook op grotere werken gebruikt kunnen worden in combinatie met andere technieken.


Stukken papier die over zijn kun je gebruiken om labels te maken. Geeft een attentie of cadeautje net even iets extra’s. Ik print ook vaak op vloeipapier, of pakpapier, dit kun je prima gebruiken om collages te maken.
Soms maak ik van vellen  die mooi uitvallen zakjes of tasjes om een presentje in te verpakken.
Veren heb ik intussen op meerdere manieren gebruikt. Het laatste werkje is een in zwarte achtergrond met in het zwart ingetekende veren. Dit is 19.3 x19.3cm. Ik denk dat ik hem in een wit passe-partout ga zetten. Tussendoor schilder ik ook nog vogeltjes. Dat kan ik echt niet laten. De laatste is een spreeuw in de winter in onze tuin; 13 x 18 cm op doek.


Janke-creatief.nl
Mijn verbeelding in kleur
versie 14.5 - 14 september  2020
© 2008-2020 GD projecten
info@janke-creatief.nl   

Terug naar de inhoud